Tel: 08 – 37 92 48

3 hösttips för ditt va-system

Vi ser fram emot att underhålla vatten- och avloppssystemen i dina fastigheter i höst. Här är tre tips som håller va-systemen i gång, utan stopp, hela säsongen.

1. Stopp i brunnar vanligt under hösten

Löven byter snart färg och börjar falla till marken. Visst är lövhögarna mysiga att pölsa igenom men när de hamnar i brunnar blir de besvärliga – speciellt med tanke på höstregnen. För att undvika översvämningar i regnvatten- och dagvattensystem är det läge att planera in tömning av brunnarna vid dina fastigheter redan nu. Hör av dig till oss så ordnar vi med slamsugning.

2. Ny handbok ger full koll på filmning i rörledningar

Det har kommit ut en ny version av handboken T25:2012 Se rören inifrån. Se till att ladda ner den för att hålla dig uppdaterad om vad som gäller vid filmning av ledningar i fastigheter. Vi på LGT har tillsammans med andra medlemsföretag i STVF (Sveriges TV-inspektionsföretags Förening) varit med och gett synpunkter på innehållet i handboken. Handboken finns att ladda ner på STVFs hemsida.

3. Detaljrika rörinspektioner med nya kameror

På LGT är alla bilar utrustade med fastighetskameror för att vi snabbt ska kunna upptäcka och åtgärda akuta stopp och driftstörningar. Nu har vi även uppdaterat utrustningen med en ny digitaliserad kameravagn och en ny påskjutskamera med svänghuvud för att kunna filma fler detaljer. Ett svänghuvud på kamerorna cirkulerar 360 grader och gör till exempel att vi tydligare kan se vinklar och vrår vid rörskarvar.

 

 

Adress

LGT:s Högtryck AB
Krossgatan 29
162 50 Vällingby

Vad kan vi hjälpa dig med?

Du är alltid välkommen att höra av dig för mer information, frågor eller om du vill boka ett möte med oss.