Tel: 08 – 37 92 48

Akut och dyrt eller planerat och billigt?

Översvämningar i dagvattenbrunnar kommer ofta akut. Att åtgärda en översvämning och eventuell vattenskada kan vara besvärligt och är dyrare än att planera åtgärderna. Så här gör du för att planera för låga kostnader.

Under våren brukar grus, skräp och sand samlas i och kring dagvattenbrunnarna. Det kan orsaka översvämningar och vattnet kan sprida sig till källare, garage och entréer vilket kan orsaka tre problem:

  • Dyra akuta utryckningar
  • Dyra vattenskador
  • Missnöjda hyresgäster

Risken för akuta och dyra översvämningar har ökat över tid eftersom städerna har mer och mer asfalt som dagvattnet inte kan sjunka igenom. Vattnet rinner också av från asfalten så snabbt att dagvattensystemet fylls för fort. Det är alltså viktigt att planera förebyggande åtgärder.

Så förebygger du dyra akuta åtgärder

För att minska riskerna för dyra översvämningar och vattenskador i dagvattensystemet finns en enkel åtgärd. Planera och boka slamsugning av dagvattenbrunnarna på våren och hösten. Då tar man bort grus, slam och annat som försvårar för dagvattnet att rinna ner i brunnen.

Det är alltid billigare att förebygga än att åtgärda akut. Vid en akut översvämning kan det dessutom vara svårt att få snabb hjälp eftersom det bara finns ett visst antal slambilar i Stockholm.

Se filmen om hur slamsugning förebygger översvämmade dagvattenbrunnar.


Så hjälper vi dig

LGT är en långsiktig partner som hjälper Stockholms fastighetsägare att sänka totalkostnaden för fastigheterna. Vi hjälper dig att planera underhållet för att förebygga akuta och dyra åtgärder i just dina VA-system.

Vid akuta problem kan du ringa oss på 08-37 92 48. Vi har alltid jour.


Våra viktigaste tips


LGT söker högtryckstekniker till Stockholm

Högtryckstekniker sökes

Vi växer och vill kunna hjälpa våra kunder ännu bättre. Därför söker vi en högtryckstekniker. Vi erbjuder bra förmåner, ett trivsamt arbetsklimat och kontinuerlig utbildning.

Vet du någon som skulle kunna vara intresserad? Tipsa gärna!


Kontakta oss gärna om du vill ha fler tips eller behöver hjälp med VA-systemen.

 

 

Adress

LGT:s Högtryck AB
Krossgatan 29
162 50 Vällingby

Vad kan vi hjälpa dig med?

Du är alltid välkommen att höra av dig för mer information, frågor eller om du vill boka ett möte med oss.