Tel: 08 – 37 92 48

Checklista för en lugnare höst

Vi hoppas du har haft en härlig sommar och ser fram emot hösten. Det kan vara mycket att ta tag i och planera, men bli inte stressad över det. Vår egen Jonne Rosdahl har varit ute på fältet och samlat in några tips som underlättar ditt arbete och kan minska dina kostnader.

Jonne har fått en rivstart och har varit ute på många akuta jobb den senaste veckan.
– Dagvattenbrunnar och stuprör är ett ständigt problem, och denna vecka efter regnet har varit galen. Jag tycker att man ska boka underhåll av brunnarna innan regnen kommer. Då slipper man mycket elände och frustration med översvämningar. Om man hade rensat brunnarna i våras hade man nog sluppit 80% av dessa akuta utryckningar. Dessutom är det mycket dyrare att anlita oss akut än som underhållsåtgärd.

Apropå underhåll, vilka tips har du för underhållsplanen?
– Man ska ha en underhållsplan för dagvatten, och man kan alltid få hjälp med den så att man gör saker i rätt ordning. Dagvattenbrunnarna bör rensas på våren och hösten. Om man väntar till det svämmat över kan det bli svårt att få hjälp direkt eftersom det bara finns ett visst antal slambilar i Stockholm. Sen är det också viktigt att ha framförhållning för stamspolningen som vi rekommenderar vart femte år.

Har du något annat tips för att få en lite lugnare höst?
– Om man ska renovera eller bygga om är det alltid bra att göra en rörinspektion med filmning medan man planerar renoveringen. Då inspekterar vi avloppen och bottenplattor så att man kan göra en handlingsplan för att jobbet ska bli så bra som möjligt. Skiten måste ju kunna rinna bort oavsett hur snyggt kakel man har i badrummet.

Fler tips för en lugn höst

  • Boka slamsugning i god tid för våren och hösten
  • Plocka bort löv och annat skräp runt dagvattenbrunnarna.
  • Förebygg stopp i avlopp genom att bara spola ner rätt saker i toan och undvika matfetter i diskhon.
  • Vi hjälper gärna till att ta fram underhållsplaner så att du minskar riskerna för problem.
  • Om du ändå får problem med rören eller brunnarna så har vi alltid jour.

Adress

LGT:s Högtryck AB
Krossgatan 29
162 50 Vällingby

Vad kan vi hjälpa dig med?

Du är alltid välkommen att höra av dig för mer information, frågor eller om du vill boka ett möte med oss.