Tel: 08 – 37 92 48

Rensade brunnar och sommarlov?

Med 500 kubik vatten i rummet blir semestern inte som man tänkt sig. Då är det lätt att vara efterklok och säga att man skulle ha rensat regn- och dagvattenbrunnarna i tid. LGT:s Jonne Rosdahl minns översvämningarna sommaren 2014 och delar sina tankar om snålheten som bedrar visheten. 

Med ca 40 dagar kvar till midsommar är det hög tid att tänka på hur du och dina hyresgäster vill spendera semestern. Du kan välja mellan akututryckningar och vatten till knäna eller planera in slamsugning av dina regn- och dagvattensystem före semestern för att få en lugnare tillvaro. LGT:s arbetsledare Jonne Rosdahl delar med sig av tips för ett bättre sommarlov här i artikeln och i filmen ovan om slamsugning.

Brunnar fylls av sand från vinter och vår
– Efter vintern som varit slaskig och halkig ser vi att det är fullt med sand i dagvattenbrunnarna. Och med vårstädningen av gator och allmänytor sopas ännu mer sand och grus ner i brunnarna som sätter stopp för ett smidigt vattenflöde.

Fågelkvitter och gatustädning visar tid för slamsugning
– Jag brukar säga att när fåglarna kvittrar och vårsolen skiner, då är det dags att slamsuga dagvattenbrunnarna. Slamsugningen bokar vi sedan in så att den utförs efter vårstädningen för att på så sätt kunna suga upp den extra sand, grus och skräp som hamnat i och täppt till brunnarna.

Rekord i akututryckningar och skyfall 2014
– Förra sommaren var hektisk för LGT. Inte minst var den tuff för de fastighetsägare som inte planerat in underhåll av sina dagvattensystem och smärtsam för hyresgäster som drabbades av översvämningarna. Vi fick ca 40 samtal per timme från upprörda förvaltare och fastighetsägare, vi slog rekord i 40 % fler jour-utryckningar jämfört med året innan och andra entreprenörer i branschen bad dessutom om vår hjälp. Den reprisen vill alla slippa.

Du har tid att förebygga skador fram till midsommar
– Bästa sättet att mildra effekten av kraftiga skyfall och dyra vattenskador är regelbunden service av dina regnvatten- och dagvattensystem. Då har du åtminstone gjort vad du kan för att hindra att t.ex. källare, garage, portar och gårdar svämmar över. Så istället för att vara efterklok och ringa oss samtidigt som alla andra drabbade, ring oss nu och boka in slamsugningen i tid. Då skapar du bästa förutsättningar för en lugnare semester!

Adress

LGT:s Högtryck AB
Krossgatan 29
162 50 Vällingby

Vad kan vi hjälpa dig med?

Du är alltid välkommen att höra av dig för mer information, frågor eller om du vill boka ett möte med oss.