Tel: 08 – 37 92 48

Slarv med brunnar sätter grus i maskineriet

När slam och skräp i form av grus, jord och löv samlas i dina dagvattenbrunnar sätter det stopp för ett väl fungerade vattenflöde. Slarv med regelbunden vård av dagvattenbrunnar leder bokstavligen till grus i maskineriet i form av besvärliga och dyra översvämningar när regnen kommer. Men fåglarnas kvitter och solens strålar kan hjälpa dig att förebygga problemen i tid.

 

I samband med regn blir LGT nerringda av fastighetsbolag, kommuner och privatpersoner. De ringer när de behöver akut hjälp med att få ordning på dagvattnet. Då rycker vi ut för att suga upp slam och skräp ur dagvattenbrunnarna och spola rent dem. Ofta svämmar lokaler och gårdar över när vattenmassorna från skyfallen trycks upp bakvägen genom brunnar som inte fungerar. Då blir det svårt att komma fram på gårdar och till portar och många gånger rinner vatten in i garage, entréer och ner i källare med trista vattenskador som följd. Smarta fastighetsägare undviker däremot problemen genom att jobba förebyggande.

Slamsugning av 2000 brunnar, en bråkdel av priset för en vattenskada
filmen ovan visar LGTs arbetsledare Jonne Rosdahl hur vi arbetar med inplanerat underhåll, i detta fall slamsugning och spolning 2000 brunnar för en fastighetsägare i norra Stockholm. Det är ett bra exempel på en minimal och lönsam investering för fastighetsägare jämfört med den kostnad i tid och pengar som uppstår vid brist på underhåll som ofta leder till översvämningar.

Fåglarna tipsar om tidpunkt för slamsugning
Bästa sättet att förebygga onödiga översvämningar och dyra vattenskador är regelbunden service av dina regnvatten- och dagvattensystem. Vi rekommenderar slamsugning, som rensar bort sand, grus och löv, två gånger per år. En gång på hösten och en gång på våren. Och istället för att ringa oss när översvämningen är ett faktum rekommenderar vi dig att planera in underhållet i god tid när fåglarna kvittrar och solen skiner.

Det kommer garanterat mer regn i höst och efter det väntar snön som smälter och därefter vårregn. Så kontakta oss gärna nu så hjälper vi dig med dina dagvattensystem innan de skapar problem för dig och dina hyresgäster. Vi utför stora som små jobb och erbjuder regelbunden översyn i form av tömning och rengöring av dagvattenbrunnar, pumpgropar, olje- och fettavskiljare.

Adress

LGT:s Högtryck AB
Krossgatan 29
162 50 Vällingby

Vad kan vi hjälpa dig med?

Du är alltid välkommen att höra av dig för mer information, frågor eller om du vill boka ett möte med oss.