Tel: 08 – 37 92 48

Tre situationer när du bör skaffa koll på ledningarna

Att åtgärda problem i rörledningarna är ofta dyrt och besvärligt. Återkommande problem och dyra försäkringsärenden kan förebyggas genom att inspektera ledningarna.

Rörinspektion med filmning är ofta ett effektivt sätt för fastighetsägare att skaffa koll och välja rätt åtgärder. Här är tre tillfällen när det är extra viktigt att utföra rörinspektion.

1. I samband med högtrycksspolning

Efter en högtrycksspolning vid stopp i avlopp kan driftstörningarna återkomma. Då är det lämpligt att inspektera rören med filmkamera för att hitta varför problemen fortsätter. Det är nästan alltid något som har fastnat i ledningen som t.ex. doftblock, hushållspapper eller tamponger.

Se filmen S.O.S. skitresan som är en åktur bland avlopp och hur du slipper dyra vattenskador.

2. I samband med ombyggnation, renoveringar och stambyte

Det är viktigt att veta ledningarnas skick i samband med ombyggnation och renovering. Då kan man vidta rätt åtgärder. Rören kan ha skadats, och då får man avgöra om man ska byta ledningar eller utföra en relining.

Efter stambyten bör man även göra en slutbesiktning innan fastigheten sätts i drift igen eftersom man vill säkerställa att avloppsledningarna är rena från byggrester och inte har skadats under arbetet.

3. I samband med försäljning och köp

Framför allt inför köp av fastighet är det viktigt att inspektera rören för att slippa dolda fel. Om både köpare och säljare har bevis på att rören ser schyssta ut kan köparen inte klaga i efterhand och det minskar risken för dyra försäkringsärenden.


Så förbereder du rörinspektionen

  1. Läs STVF:s manual för att kunna ställa rätt krav.
  2. Anlita alltid en auktoriserad rörinspektör.
  3. Informera rörinspektören i god tid om syftet med rörinspektionen.
  4. Ge gärna ledningsritningar till rörinspektören.

LGT är auktoriserad rörinspektör

Våra rörinspektörer är utbildade och auktoriserade enligt STVF, Sveriges TV-inspektions Företag. Vi följer deras krav för inspektionsfilmning i fastigheter vilket ger dig trygghet eftersom vårt inspektionsutlåtande skyddar dig försäkringsmässigt.

Vill du veta mer eller boka en rörinspektion?

Hör av dig på 08 – 37 92 48 eller skicka in formuläret så hör vi av oss.

Adress

LGT:s Högtryck AB
Krossgatan 29
162 50 Vällingby

Vad kan vi hjälpa dig med?

Du är alltid välkommen att höra av dig för mer information, frågor eller om du vill boka ett möte med oss.