Tel: 08 – 37 92 48

Tuggtobak, truckerkepsar och bilar stora som hus – LGT har besökt Pumper & Cleaner Expo i USA.

För ungefär en månad sedan besökte vi Pumper & Cleaner Expo i Indianapolis – USA:s största mässa för vatten- och avloppsbranschen. Det var en intressant upplevelse som gjorde oss stolta över hur långt vi har kommit i Sverige. Här är några glimtar från resan.

”Vet du vad de kallar mig hemma i Texas? The governor”, sade ägaren av Texas största vvs-företag medan han tuggade sin tobak. Det var nog den skönaste kommentaren under Pumper & Cleaner Expo. För oss på LGT handlade resan till Indianapolis inte så mycket om tekniska innovationer (det mesta hade vi redan sett) utan mer om nya möten och intryck. Det var ett spännande tillfälle att lära sig mer om hur vår bransch fungerar ute i världen.

Vi ligger i framkant

Det var härligt att inse att vi i Sverige ligger i framkant vad gäller miljötänk och teknik. Vi har t.ex. kommit långt i att reducera koldioxidutsläpp och effektivisera arbetet med hjälp av avancerade tekniska system i våra bilar.

Storleken har betydelse

Storleken på bilarna var överraskande. I jämförelse med de amerikanska slambilarna och spolbilarna verkade våra LGT-bilar vara anpassade för pygméer. I Sverige, Norden och delar av Europa är vi så vana vid att tänka smidighet i första hand, att bilarna ska vara så kompakta som möjligt för att vi enkelt ska kunna ta oss fram i storstäderna.

Vill du veta mer om Pumper & Cleaner Expo? Om du inte har möjlighet att resa dit kan du ta del av filmer från mässan på YouTube

 

 

Adress

LGT:s Högtryck AB
Krossgatan 29
162 50 Vällingby

Vad kan vi hjälpa dig med?

Du är alltid välkommen att höra av dig för mer information, frågor eller om du vill boka ett möte med oss.