Tel: 08 – 37 92 48

Val 2014: Slopa sommarens vattenskador i repris

Så här i valtider kretsar frågorna kring rätt val för framtiden. Går budgeten till rätt prioriteringar? Vad säger historien om framtiden? Precis som i politiken gäller det för fastighetsbranschen att satsa smart med sin budget och lära sig av historien. Just sommarens skyfall är en dyr läropeng för många som snålat in på underhåll av sina VA-system.

Rekord i 40 % fler utryckningar vid översvämningar
Det sattes många rekord under sommaren som gick. Härliga som i värme och sol. Betydligt tristare i åska, skyfall, översvämningar och vattenskador som följd. Försäkringsbolagen slog rekord i ersättningar med upp till tiotusentals miljoner kronor. Och LGT slog rekord i 40 % fler jour-utryckningar jämfört med samma period förra året. Så här lät några av samtalen vi fick in:

”Jag hade definitivt lagt mer krut på underhåll av vårt dagvattensystem om jag insett skadornas omfattning, utbrister förvaltaren som ringt in upprepade gånger”

”Vi har en halv meter vatten i källaren och det går inte att komma fram på innergårdar och parkeringar, skriker en fastighetsägare gällt”

”Det sprutar upp vatten ur toaletter och golvbrunnar och det luktar pyton, utropar fastighetsförvaltaren som blivit nerringd av arga hyresgäster”

Hur undviker du att bräcka sommarrekordet i höst?  
Skadorna i samband med skyfallen krävde onödigt mycket resurser i form av tid och pengar, inte minst frustration. Slarv med planerat underhåll av stamsystem och avloppsledningar är en av de stora bovarna till skadorna. Fulla dagvattenbrunnar kan exempelvis förhindras med slamsugning. Och stopp i källarbrunnar och avlopp kan undvikas med rensning och spolning av brunnar och avlopp.

Hösten närmar sig och med den kommer mer skyfall. Och nästa sommar lär bli blöt den med. Spendera därför budgeten smart för att sänka totalkostnaderna istället för att få en ekonomi som skenar. Och inte minst, bli vinnaren bland hyresgästerna.

Kontakta LGT så hjälper vi dig att göra rätt val för hösten!

 

 

Adress

LGT:s Högtryck AB
Krossgatan 29
162 50 Vällingby

Vad kan vi hjälpa dig med?

Du är alltid välkommen att höra av dig för mer information, frågor eller om du vill boka ett möte med oss.