Tel: 08 – 37 92 48

Vissa misstag kan bli onödigt dyra

I samband med nybyggen eller ombyggnationer händer ibland det som inte får hända: att flytspackel rinner ner i avloppsrören och orsakar stopp. Om olyckan är framme, kan vi på LGT göra en snabb och kostnadseffektiv insats där vi tar bort spacklet med fräsning och högtrycksspolning.  

Om man glömmer att täcka över avloppsbrunnarna när badrumsgolven ska spacklas riskerar flytspackel att rinna ner i rören och täppa igen. I värsta fall blir skadorna så omfattande att rören måste friläggas och bytas ut till miljonbelopp!

Så kan vi på LGT åtgärda stoppet och hålla nere kostnaderna

Ju längre flytspacklet eller gjutbetongen får torka desto hårdare blir det. Se därför till att kontakta oss på LGT så fort som möjligt efter att problemet har upptäckts.

Bild-spackel-hemsida

Bilden: Bitar av torkat flytspackel som vi har tagit upp ur rören.

Vi åker direkt ut till bygget och filmar rören för att bedöma skadans omfattning. Sedan anpassar vi vår arbetsmetod och utrustning efter vilken typ av spackel som har använts. Gjutbetong kräver specialutrustning i form av fräsningsrobotar i hårdmetall, medan det mjukare flytspacklet går att krossa till mindre bitar med ett vanligt kättingverktyg.

Vanligtvis klarar rören påfrestningen från fräsningen. Om det mot förmodan skulle gå hål kan vi göra en punktinsats där vi reparerar röret med infodring.

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta oss för mer information.

Adress

LGT:s Högtryck AB
Krossgatan 29
162 50 Vällingby

Vad kan vi hjälpa dig med?

Du är alltid välkommen att höra av dig för mer information, frågor eller om du vill boka ett möte med oss.