Tel: 08 – 37 92 48

Repris på regn och översvämning?

Har du haft översvämning i en dagvattenbrunn? Så här gör du för att slippa få en repris i höst eller slippa det för första gången.

Hösten känns kanske avlägsen efter denna torra sommar, men vi kan räkna med att både höstregn och löv kommer falla igen. När löv, skräp och annat samlas vid dagvattenbrunnarna får vattnet svårare att rinna ner i systemet och det ökar risken för översvämningar.

En översvämmad brunn kan leda till vattenskador i t.ex. källare och garage. Stora vattenpölar gör det besvärligare för hyresgäster och andra att passera. Dessutom kan det vara svårt att få en översvämning akut åtgärdad.

“Likadant varje höst tyvärr”
Jonne Rosdahl är högtryckstekniker hos oss och har jobbat med dagvatten sedan 90-talet. Han upplever repriser av översvämningar varje sensommar och höst när regnet faller och säger att cirka 80 procent av jobben på hösten är akuta åtgärder.
– Det har svämmat över för småsaker eftersom man inte hållit ordning på sina dagvattenbrunnar med planerat underhåll, säger han.

Billigt och effektivt underhåll
Den effektivaste åtgärden för att förebygga sådana översvämningar är att boka slamsugning varje vår och höst. Då tar man bort slam, löv och skräp från brunnarna så att vattnet kan rinna ner utan problem. Dessutom är underhåll alltid billigare än akuta insatser.
LGT visar slamsugning av dagvattenbrunn i Stockholm
Se filmen Grus i maskineriet. I den berättar och visar Jonne Rosdahl hur slamsugning av dagvattenbrunnar hjälper dig att förebygga översvämningar. 

Risker med att inte slamsuga regelbundet

  • Dyra akuta åtgärder
  • Dyra vattenskador
  • Svårt att få akut hjälp vid översvämning
  • Missnöjda hyresgäster

Tips för att förebygga översvämningar

  • Reprisera slamsugning varje vår och höst
  • Boka minst två veckor i förväg
  • Ta själv bort löv och skräp från brunnslocken
  • Kontakta oss så hjälper vi dig

 

Adress

LGT:s Högtryck AB
Krossgatan 29
162 50 Vällingby

Vad kan vi hjälpa dig med?

Du är alltid välkommen att höra av dig för mer information, frågor eller om du vill boka ett möte med oss.