Tel: 08 – 37 92 48

Snabbare tömning med vår nya kombibil

”Man sitter som en kung”

Skyfall i augusti fick våra bilar att gå varma för att undvika vattenskador från översvämmade dagvattenbrunnar. Med vår nya specialbyggda kombibil kan vi arbeta ännu effektivare – och spara på personalens kroppar! 

Denna kombibil kan både spola avloppsledningar och suga slam och annat som ingår i LGT:s tjänster. Tomas Askeljung har kört den i några veckor och han säger att den är mest anpassad för gatans stora ledningar eftersom den är väsentligt större än LGT:s andra bilar.
– Den rymmer hela 9 kubikmeter slam och 6 kubikmeter spolvatten, vilket gör att vi oftast kan ta allt slam till tippen i en vända. Med de andra bilarna kanske vi måste köra flera vändor när vi gör ett jobb. Vi kan alltså arbeta snabbare för våra kunder, säger Tomas.

Effektivare spolning
En annan stor fördel är att den har bättre spolkapacitet eftersom det är större vattenmängd och högre tryck.
– Där vi har spolat 5–6 gånger förut räcker det nu oftast med bara en gång så blir det rent. Det är som att jämföra att släcka en brand med en trädgårdsslang eller med en brandslang ungefär.

Förutom att den klarar jobben snabbare så finns en annan stor nyhet.
– Det bästa för mig är att den har en kran baktill, och på den sitter en sugslang. När vi kan parkera upp till fyra meter från en brunn så hissar vi ner slangen från kranen med en fjärrkontroll. Då slipper vi själva dra ut slangen och trycka ner i brunnen och det sparar på våra kroppar, säger Tomas.

kombibil-kran2-640x360

Tomas kör kranen som effektiviserar slamsugning och förbättrar arbetsmiljön.

Specialbyggd för LGT
Grunden i den specialanpassade kombibilen är ett Volvo-chassi på 460 hästkrafter som företaget Rolba har byggt resten på. Beställaren bestämmer själv hur bilen ska se ut och vilka dimensioner man vill ha på slamtanken och spoltanken. Det finns en minsta och största totalvolym som beställaren kan variera mellan. Vissa kanske vill ha 14 kubik slamtank och bara 1 kubik spolvatten.

Även komforten för våra förare är av högsta klass.
– Man sitter som en kung i den. Nu hoppas jag att jag får mer jobb som är lämpade för den här bilen, avslutar Tomas med ett nöjt leende.

Spara pengar – boka nu
Tomas tips är att ringa oss på 08–37 92 48 och boka slamsugning av dagvattenbrunnarna redan nu. Då minskar du risken för dyra översvämningar i höst, och får kanske chansen att se vår nya bil jobba extra snabbt för dig.

Adress

LGT:s Högtryck AB
Krossgatan 29
162 50 Vällingby

Vad kan vi hjälpa dig med?

Du är alltid välkommen att höra av dig för mer information, frågor eller om du vill boka ett möte med oss.