Tel: 08 – 37 92 48

Vårstädning både på och under marken

Vintern har rasat ut och vi på LGT ser fram emot sommaren. När löven börjar slå ut brukar det vara dags att storstäda fastigheterna efter vinterns sand och slask. Det är förstås viktigt att städa bort det synliga smutset för allas trivsel. Men det är även viktigt att ta bort det som gömmer sig i dagvattenbrunnarna för att förhindra översvämningar. 

Vi tog en pratstund med Svenska Bostäders fastighetsförvaltare Daniel Mohlin som ansvarar för 24 fastigheter i Vällingby. Han har jobbat som förvaltare i Västerort i fyra år.

– Vi vårstädar fastigheterna i maj för att nollställa efter vintern. Framför allt vill vi få bort grus och sand som ligger kvar på marken. Det blir en bra grund inför sommarhalvåret och kunderna märker snabbt skillnad och blir nöjda.

Vad gör ni mer förutom sandsopning?
– Efter sandsopning brukar vi putsa fönster på entrédörrar och trapphus. Det är speciellt tacksamt att göra på våren när solen börjar lysa på fönstrena igen.

I samma veva brukar ni slamsuga dagvattenbrunnarna också. Varför gör ni det?
– För att slippa stopp och översvämningar som kan orsaka vattenskador och förarga våra kunder. Jag tror ingen förvaltare vill ha sådana problem, och vi underhåller dagvattenbrunnarna regelbundet för att minska risken för översvämningar.

När slamsuger ni?
– Ofta när man vårstädar hamnar sand och skräp i dagvattenbrunnarna, så LGT slamsuger dem en gång per år just efter sandsopningen i maj.

Hur länge har ni anlitat LGT för slamsugning?
– Vi har anlitat dem i tre år och vi är mycket nöjda. De är proffsiga och lyhörda samtidigt som personalen är mycket engagerad.

Tack för pratstunden och dina tips.
– Varsågod, jag hoppas vi kan inspirera fler i sin vårstädning!

Boka slamsugning nu

När fåglarna kvittrar och gatorna städas är det också dags att städa dagvattenbrunnarna. Vi rekommenderar slamsugning på våren och hösten, och det är bra att boka minst en vecka i förväg istället för att vänta till översvämningen är ett faktum.

Ring oss på 08-37 92 48 för att boka redan nu. Med slamsugning förebygger du dyra översvämningar i regn- och dagvattensystem och minskar risken för besvärligheter för kunderna. LGT erbjuder bland annat regelbunden tömning och rengöring av dagvattenbrunnar, pumpgropar och olje- och fettavskiljare.

Se filmen om fördelarna med regelbunden slamsugning.
Se filmen Grus i maskineriet om fördelarna med regelbunden slamsugning. 

Adress

LGT:s Högtryck AB
Krossgatan 29
162 50 Vällingby

Vad kan vi hjälpa dig med?

Du är alltid välkommen att höra av dig för mer information, frågor eller om du vill boka ett möte med oss.