Tel: 08 – 37 92 48

Vinterns sand ger dyra skador

När löven spricker ut brukar det vara dags att vårstäda fastigheten. Tyvärr kan dagvattenbrunnarna svämma över när sand och skräp orsakar stopp. Med hjälp av slamsugning förebygger man sådana problem.

Många förvaltare brukar vårstäda fastigheterna i april eller maj bland annat för att få bort grus och sand från marken. Det är ett enkelt sätt att fräscha upp närmiljön för hyresgästerna och välkomna sommaren. Risken är att sand och skräp orsakar stopp i dagvattenbrunnarna som sen svämmar över. Det kan framför allt ge tre problem.

  • Dyra vattenskador på fastigheten
  • Stora vattenpölar som försvårar för hyresgästerna att komma fram
  • Missnöjda hyresgäster

 

Slamsug två gånger per år
Det är viktigt att underhålla regn- och dagvattensystemet kontinuerligt för att minska risken för dyra översvämningar och besvärligheter för hyresgästerna. Vi rekommenderar slamsugning av dagvattenbrunnarna på våren och hösten för att förebygga dessa problem.

Passa på att boka slamsugning redan nu. Om du väntar tills du har en översvämning kan du vara säker på att många andra har samma problem, och då kan det bli svårt att få akut hjälp samma dag.

Ny och effektivare kombibil
Vi har använt vår specialbeställda kombibil sedan i augusti, och med den kan vi suga slam, spola avloppsledningar och utföra många av våra andra tjänster. Den är extra stor vilket gör att vi oftast kan ta allt slam till tippen i en vända. Kranen med sugslangen gör att vi ofta slipper dra ut slangen själva och det sparar på våra kroppar.

Våra bästa tips

  • Boka slamsugning minst två veckor i förväg
  • Utför gärna slamsugningen direkt efter att ni sopat bort grus och skräp
  • Slamsug på våren och hösten

Mer information

 

Se hur du kan förebygga översvämningar i dagvattenbrunnarna.

Se filmen Grus i maskineriet om fördelarna med regelbunden slamsugning.

Adress

LGT:s Högtryck AB
Krossgatan 29
162 50 Vällingby

Vad kan vi hjälpa dig med?

Du är alltid välkommen att höra av dig för mer information, frågor eller om du vill boka ett möte med oss.